Можно бесплатно скачать шаблоны для dle 10.1 у нас на сайте

ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ

ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ

ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ

4 лютого 2019 року раптово пішов із життя військовий старшина (підполковник) Анатолій Кулага – радник отамана Сумської паланки МГО «Козацтво Запорозьке». Це нестерпна біль і велика втрата для всіх представників обласної козацької громади, адже Анатолій Михайлович був душею паланки: веселим, життєрадісним, товариським і мудрим побратимом, гарним наставником для молодих козаків і берегинь.

ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ

Він завжди відгукувався на прохання брати участь у військово-патріотичних заходах чисельних навчальних закладів міст Ромни та Суми. Постійно співпрацював із загальноосвітніми школами №1, №10, №11 міста Ромни, де охоче здійснював ритуали прийому та посвяти у козачата й берегині наймолодшої генерації України. Приймав активну участь у проведенні козацьких квестів і козацьких забав. Розповідав учням про уславлених отаманів і гетьманів України Доби Козацтва, ратну і трудову звитягу Петра Калнишевського – останнього кошового отамана Запорозької Січі і сам був взірцем для наслідування молоддю. З однаковою шаною відносився до старих і малих співвітчизників.

ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ
ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ
ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ

Серед інших козаків Сумської паланки МГО «Козацтво Запорозьке» вирізнявся гарною стрункою поставою, веселою вдачею, дотепністю й винятковим почуттям тонкого й вишуканого козацького гумору поєднаного з проявами інтелігентного відношення до кожного із співрозмовників.

ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ
ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ
ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ
ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ

Анатолій Михайлович по-батьківськи відносився до молодих козаків, джур і козачат. Гостинно зустрічав їх у м. Ромни і в с. Пустовійтівка, щедро накривав для них столи під час проведення козацьких урочистостей.
Про таких, як Анатолій Кулага, люди кажуть: «Живчик» – дієздатний, працьовитий, привітний, радісно усміхнений і хвацький козак. Він жив і творив на повну силу. Долучався до громадського життя свого міста. Обирався депутатом Роменської міської ради. Ні хвилини не сидів без діла. Немов би квітнув у благодатній аурі, що невидимо оточувала його.
Таким Анатолія Михайловича пам’ятають чи не всі мешканці козацького міста Ромни. Таким він і пішов у вічність, залишивши земне життя – бадьорим і життєрадісним. Пішов несподівано й негадано, – раптово, на своїх ногах, вирішуючи ще одну із життєво важливих родинних проблем.
За видатні заслуги перед козацтвом, вагомий внесок у розвиток економічного та духовного статку Сумщини, сумлінне виконання службових обов’язків, активну участь у національному вихованні студентської та учнівської молоді Анатолій Михайлович був нагороджений «Хрестом Петра Калнишевського» – найвищою Почесною відзнакою Всеукраїнського благодійного фонду імені П.І. Калнишевського, Почесною відзнакою «350 років Сумському слобідському козацькому полку», пам’ятним орденом «25 років виводу військ із Афганістану», медалями «Лицар Козацтва», «Віра, честь, воля» та іншими.
Відспівував Анатолія Кулагу протоієрей Іоан Букай – настоятель Троїцького храму Української Православної Церкви м. Ромни.
Поховання військового старшини Анатолія Кулаги було здійснено 5 лютого 2019 року за козацьким звичаєм при повному козацькому однострої, з козацькими нагородами. Козацьким прапором Роменського міського куреня МГО «Козацтво Запорозьке» було накрито кришку труни. Берегині несли вінок зі стрічкою: «Шановному Анатолію Михайловичу від козаків МГО «Козацтво Запорозьке». Похоронну процесію супроводжував духовий оркестр управління ДСНС України у Сумській області.

ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ
ПРОЩАННЯ З КОЗАЦЬКИМ ПОБРАТИМОМ

На кладовищі серед інших виступив генерал-командор Віктор Лях – отаман Сумської паланки МГО «Козацтво Запорозьке» – з промовою про славні дії покійного козака, а також охарактеризував його, як гарного сім’янина, люблячого чоловіка для ніжної й лагідної Ганни, турботливого батька для доньки Тетяни й чуйного дідуся для онуків Руслана та Олександра.
Салют покійному козакові Анатолію Кулаги було здійснено його побратимами з козацької шумової зброї.
Анатолія Михайловича проводжали в останню дорогу працівники 14 державної пожежно-рятувальної частини Роменського міськрайонного відділу управління ДСНС України у Сумській області, у якій покійний самовіддано служив до самої пенсії. Серед них: полковник Микола Луцюк – голова обласної ради ветеранів Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту; підполковник Анатолій Устименко – працівник виставки державної служби цивільного захисту України; підполковник Юрій Гавришенко – начальник МРВ управління ДСНС України у Сумській області, майор Сергій Рогіз – начальник 14 ДПРЧ та інші.
Козаки проводжали свого побратима в останній шлях – до Бога – квітами, сльозами, добрими словами, гарними спогадами.
Переконані, що пам'ять про славного козака Анатолія житиме у серцях побратимів і друзів доти, доки нагадуватимуть про нього справи, які він разом з ними вершив. Сьогодні ж ми поділяємо біль і висловлюємо щире співчуття Ганні – дружини покійного, дочці Тетяні та онукам Руслану і Олександру.
Світла пам'ять про життя військового старшини Анатолія Кулаги назавжди залишиться в наших серцях.

Прес-центр Сумської паланки МГО «Козацтво Запорозьке».



Категория: Периодика ↓ Опубликовал psi01morpex, 27-02-2019, 06:25 | Комментировать (0) | Печать

Добавление комментария

Фордевинд, fordevind, fordevind.com.ua, статьи, страна, родина, отчизна, сайт целеустремленных людей, фордевинд сумы, Вовк Андрей Васильевич, Вовк Андрей, Морпех
загрузка...